Akciós termékek

"Vásárlók …

"Vásárlók kedvence" (3 szarvasgombás termék, 2 chutney, fűszersó, +csomagolás) Akciós ár:
6 700 Ft helyett
6 030 Ft

Gyakori kérdések

A szarvasgomba mikor gyűjthető?

A magyarországi szarvasgomba fajok és gyűjtésük ideje valódi szarvasgombák: Tuber aestivum, nyári szarvasgomba (beleértve Tuber uncinatum Chatin, burgundi szarvasgomba) – június 15-tõl december 31-ig, Tuber mesentericum, kátrányszagú szarvasgomba – augusztus 1-tõl december 31-ig, Tuber macrosporum, nagyspórás szarvasgomba – szeptember 1-tõl december 31-ig, Tuber brumale (beleértve a Tuber brumale var. moschatum is), téli szarvasgomba – november 1-tõl március 15-ig, Tuber borchii, késõi szarvasgomba – november 15-tõl április 15-ig, Tuber magnatum, isztriai szarvasgomba – október 1-tõl december 31-ig

Szavazás

Melyik termékünket szereti a legjobban?

Szavazok

Tükörtojás napon szárított paradicsommal, gombával, szarvasgombás fűszerolajjal

 

Tükörtojás napon szárított paradicsommal, gombával, szarvasgombás fűszerolajjal

4 tojás, a sütéshez kevés szarvasgombás fűszervaj, 200 g. csiperkegomba, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 100 g. napon szárított, olajban eltett paradicsom, 1 dl. száraz fehérbor, só, őrölt bors.

A tökörtojást sütöttem meg először. Kevés szarvasgombás vajon, teflon serpenyőben. Fiam, aki második meósa volt ételemnek, (az első én voltam) meg is jegyezte, hogy különleges íze van a kajának. Finom, és nem kellemetlen! A tojások elkészülte után (a tojások közepét kicsit lágyra hagytam) ugyanabban a serpenyőben folytattam.
A nyáron eltett napon szárított paradicsomot fokhagymás, bazsalikomos, oregánós olajban őriztem eddig, és ebből az olajból öntöttem 1 kanálnyit a serpenyőbe. Ebbe került a vékony szeletekre vágott 1 fej hagyma, 3 gerezd aprított fokhagyma, kevés só, őrölt bors valamint a napon szárított paradicsom. Kevés párolás után hozzákerült a szeletekre vágott 20 dekányi gomba is, majd felöntöttem 1 deci száraz fehérborral. Fedő alatt pároltam tovább, míg a szárított paradicsom fel nem vett egy keveset a léből. A végén a fedőt levéve hagytam, hogy kicsit sűrűsödjön a szaft.

Tálalásnál, pici szarvasgombát reszeltem a tojásra, és így volt teljes az összhang. Finom vacsora sikeredett belőle!

http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu

vissza